„Написаното остава. Пиши правилно!“

От 22 до 26 октомври 2018 година за четвърти пореден път Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките ще вземе активно участие в Националната седмица на четенето, която се организира от Министерството на образованието и науката и е част от изпълнението на Националната стратегия за насърчаване и
повишаване на грамотността.

Институтът за български език предлага ЕЗИКОВИ ЗАДАЧИ ЗА ПЕТИ, ШЕСТИ И СЕДМИ КЛАС, които могат да бъдат решавани както по традиционния начин, така и в интернет. Езиковите задачи „Опознай българския език!“ са формулирани върху кратък откъс от известно произведение или приказка. Така четенето се съчетава с въпроси от българската граматика и правопис.

Предназначението на езиковите задачи е да провокират интереса на българските ученици към четенето, българската граматика и правописа, като едновременно с това насърчат любопитството и стремежа им към придобиване на нови знания.

Езиковите задачи могат да бъдат решавани в интернет на адрес:
http://ibl.bas.bg/opoznay_balgarskiya_ezik/

Езиковите задачи са разработени в рамките на кампанията на Института за български език „Написаното остава. Пиши правилно!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.