„Подари на непознат“ активизира голям брой …

„Подари на непознат“ активизира голям брой съмишленици, които вече направиха коледни подаръци за троянци


Изключителен интерес и активност бяха регистрирани още в първите часове, след обявяването на коледната кампания за 2016 г. – „Подари на непознат“. На 5 декември, при запалването на коледните светлини кметът по традиция обяви тазгодишната кампания, която включва набавяне на предварително проучени артикули, необходими на троянци, които те не могат сами да си добавят.

При самия старт на кампанията, с Община Троян осъществи контакт г-жа Анелия Атанасова от Сдружение „Анелия Румяна“ и заяви готовност и желание, Сдружението, представлявано от нея и г-жа Румяна Станоева, да закупи всичко необходимо за децата и младежите от дома в с. Дълбок дол, което те са посочили като желания, както и необходима за дома техника. Служители от „Актавис“ подариха 23 зимни якета и организираха тържество с аниматори и пакети с лакомства отново за децата от дома.

В кампанията на Общината се включиха много служители от администрацията, прокуратурата и районния съд. Интерес към кампанията проявиха и троянци, живеещи в чужбина и в други градове от страната. „Подари на непознат“ набра популярност в социалните мрежи и се появява на все повече фейсбук стени в мрежата. Към момента са закупени артикули на обща стойност 1047 лв., без стойността на дарението за дома в с. Дълбок дол. На 14 декември в Община Троян пристигна пакет от троянката Мариела Пидева, която живее в Мадрид, който съдържа 30 кг. дрехи и трайни хранителни продукти.

„Подари на непознат“ доказа още един път колко задружни можем да бъдем, как можем да се обединяваме около смислените идеи и каузи. Заедно успяхме да закупим: хранителни пакети, дрехи, обувки, техника. Включиха се много троянци, сред които и представители на бизнеса.

Кампанията успя да събере артикули за всички, остана неудовлетворено само желанието на възрастен мъж, който иска комплект дебел анцуг. Всеки, който има желание и възможност, може да се свърже с експертите от администрацията на телефон 0670/68034 и да научи как може да помогне.

 

СТАНИСЛАВА ЦУКЕВА
„Връзки с обществеността“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.