„Розите на България“

2018 година, когато е и първото българско председателство на съвета на Европейския съюз, е определена за Европейска година на културното наследство. Това предоставя изключителна възможност за презентиране дейността на българските училища в страната и чужбина, на възможността за изучаване на български език зад граница като един от официалните езици на ЕС.

По този повод Министерството на образованието и науката, съвместно с българските общности зад граница, с участието на организации, към които функционират българските неделни училища в чужбина, и в партньорство с Министерството на външните работи и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина организират инициативата „Розите на България“. На 11 май в училищата в България и чужбина, на публични и оживени места, в присъствието на ученици, учители, родители и граждани да се изпълнят български хора.

СУ “Св. Кл. Охридки“ – Троян се включи в инициативата. В голямото междучасие в двора на училището председателката на Детския парламент – Пламена Найденова от 12 „Б“ клас, и Теодор Батолов от 11 „А“ клас поведоха хорото, на което бързо се хванаха учители и ученици – от 12-ти клас  до най-малките от подготвителна група. Веселие, емоции и усмивки. За организацията и озвучаването на инициативата ръководство на училището и участниците благодарят на г-жа Весела Кунова и г-жа Веска Ралчевска.

Анелия Иванова
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.